I.O.D

Internet Obsessive Disorder

Concha Vidal

24/09/2017

Festival S'Illo / Performance

Concha Vidal: I.O.D. Internet Obsessive Disaster
DESCRIPCIÓ DETALLADA DE L’ACTIVITAT

És necessari plantejar-se en els temps que correm, quin lloc ocupa es cos en el món. Es cos, enmig de tanta tecnologia i realitat virtual, ha deixat d’identificar-se amb allò natural i sensible. La identitat cos sura enmig d’una nebulosa d’informacions i esdeveniments exagerats per la mirada-lupa d’una societat vigilant. Allò tangible ha estat desplaçat pel virtual , sa carn per sa fredor de la tecnologia. Les sensacions, les percepcions s’aparten del “aquí i ara” i queden saturades per un excés de virtualitat. En definitiva, es sistema perceptiu i sensorial que fins ara havia servit de tassó comunicant entre es cos i sa realitat queda absolutament obsolet.
Es cos s’ha esvaït en es miratge de lo cibernètic. Com descriu Paul Virilio:
“Sa tecnologia mos sotmet a distorsions espai-temporals . Mos genera es miratge d’estar constantment connectats, acompanyats, emocionalment continguts.”
Merlau Ponty a sa seva Fenomenologia de sa percepció no està xerrant d’una altra cosa que de sa “corporeïtzació des subjecte” entenent per tal acte s’estratègia per sa qual es “jo” adquireix consciència de sa seva condició carnal, de sa seva inevitable dimensió física i corporal.
Tot això queda distorsionat en l’actual era hipertecnològica.
D’aquest interès surt la creació I.O.D, Internet Obsessive Disorder. Parteix de la necessitat imperiosa de tractar d’entendre què és allò que ens fa tan manipulables. Es profunditza en s’immensa soledat en sa qual ens tanquen ses bimbolles tecnològiques. Lo desvalguts que ens deixen tots.
Es deixa en evidència com nostra creativitat i autenticitat se veuen arrasades en aquesta voràgine constant de dades, imatges, missatges, likes, compartir… infoxicació tecnològica a la qual ens veiem sotmesos dia rere dia i cada vegada anem a més.
I.O.D és una finestra que recala en la intimitat de quatre dones. Una invitació a viatjar als llocs més recòndits de l’ànima, obrint-nos les portes a secrets que giren entorn a allò que més dol…. I internet com a fil conductor per retratar allò inconfessable.

“La meva soletat és una espècie d’aïllament hiperconnectat”

BREU RESUM DEL PROJECTE

Què hi ha darrere de la nostra addicció a les noves tecnologies? Quin buit no podem suportar? A aquestes preguntes s’enfronta I.O.D, Internet Obsessive Disorder, poblada de moments d’humor i de desolació.
Una obra de teatre perfomance dinàmica, divertida i fresca, amb testimonis reals, en la qual s’entrellacen diferents disciplines: teatre, dansa, cabaret i vídeo.
Creació i direcció de Concha Vidal, obra seleccionada dins de la programació KreaKoleKtiva Festival i Fira B 2016.

FITXA TÈCNICA

Direcció: Concha Vidal
Intèrprets: Concha Vidal, Currusca Collado, Amaia Ruiz i Joana Castell.
Tècnic de llum i so: Fabián Pereyra

IDIOMA
Castellà i català
PÚBLIC DESTINATARI
Públic adult i jove (a partir de 14 anys)

Col.laboració: 10 €

Concha Vidal

Nascuda a Mallorca en 1975. Artista plàstica especialitzada en pintura a qui el llenç un determinat dia li va quedar petit per expressar-se, crear i continuar desenvolupar-se. Videoartista, performer, ballarina i psicòloga. Artista multidisciplinar, treballa la creació des d’experiències reals i contundents on cerca transformar l’espectador.

“El parpelleig del meu router em relaxa”

www.conchavidal.com

Sobre el projecte


El projecte CAN TIMONER és un lloc de trobada i creació en el medi rural.

CAN TIMONER és una associació cultural.

Per gaudir de les activitats de l’associació t’has de fer soci amb una qüota simbòlica d’un euro anual.

Ser soci no comporta cap obligació. La primera vegada que vinguis et ferem soci i després podràs tornar quantes vegades vulguis abonant només el preu de l’entrada de l’activitat, si en té (com per exemple un concert).