«El Botxí»

Intèrpret : Salvador Oliva

Text i direcció: David Mataró

08/09/2017

Festival S'Illo / Esdeveniment teatral

Entrada: 10€

El 21 de febrer de 1951 Florencio Fuentes Estebánez executà al menorquí, Pedro tudurí Vidal a Palma de Mallorca per l’assassinat de tres persones.

El 19 de Maig de 1959 Pilar Prades, coneguda com l’enverinadora de València , fou la darrera dona executada a Espanya. Ambdues execusions foren amb amb el “Garrote Vil” . Jose Luís Garcia Berlanga i Rafael Azcona es basaren amb aquest dos casosper crear una de les obres mestres de la historia del cinema. (El verdugo 1963)

El Botxí és un monòleg per descubrir els fantasmes dels homes que feien del ajusticiament la seva manera de viure. Com ho feien? Perquè ho feien? Parlaven amb el reu? Què li deien?Pensaven? Què pensaven? Sentien? Què sentien? I moltes preguntes més que costa imaginar que qualcú fins i tot se les plantegi. Una hora de teatre per entendre que li passava pel cap a un botxí en aquell segon abans de girar la maneta.

Intèrpret : Salvador Oliva
Text i direcció: David Mataró
Audiovisuals: Riki F.Peña
Disseny d’il·luminació i fotografia: Natxo Bassols
Espai escènic: Jesús Garcia Mateos
Producció: Santi Celaya

«Manejar el garrote vil es muy sencillo» — El actor Salvador Oliva encarna al verdugo que perpetró la última ejecución en Mallorca — El Pais 2016/05/18

Sobre el projecte


El projecte CAN TIMONER és un lloc de trobada i creació en el medi rural.

CAN TIMONER és una associació cultural.

Per gaudir de les activitats de l’associació t’has de fer soci amb una qüota simbòlica d’un euro anual.

Ser soci no comporta cap obligació. La primera vegada que vinguis et ferem soci i després podràs tornar quantes vegades vulguis abonant només el preu de l’entrada de l’activitat, si en té (com per exemple un concert).