«gustatio romana»

sopar romà i actuació

05/09/2017

Festival S'Illo / Happening

Gustatio Romana. Un viatge en el temps
aldarq. arquelogia imaginativa.

És un sopar teatralitzat amb música en viu. És una experiència sensorial, que ens transportarà a l’Antiga Roma. En ell podreu gaudir de 6 plats i 3 vins de recreació històrica, servits amb rèpliques d’una vaixella de Terra Sigillata de l’època, com les servides a les millors taules de la Mallorca Romana. Ens acompanyarà Messal·lina i escoltarem la millor música del passat-present.

40 € per persona

LA CUINA

Marcos Martínez, professor de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, cuiner especialitzat en producte i en Història de la cuina, ens presentarà 6 plats de l’Antiga Roma. Plats basats en el receptari De Re Coquinaria, escrit per _Marc Gavi Apici _, un dels millors gastrònoms i amants de la cuina a l’Antic Imperi. Plats que aniran del dolç al salat, passant pel coent i per la tradició de la cuina mediterrània, heretada al llarg dels mil·lennis a través de les diferents cultures que han banyat aquest petit, però ric racó de món.

ELS VINS

Al llarg de la Gustatio Romana, assaborirem 3 vins de recreació històrica, elaborats per Baetica. Un projecte de recreació arqueogastronòmica, nascut a la Universitat de Sevilla. Aquest pretén acostar els sabors de l’Antiga Roma, d’una forma moderna i engrescadora a un públic generalista. Tastarem els vins Paladio, Sanguis i Mulsum, elaborats segons el receptari d’Apici i Paladio, el primer gastrònom i el segon agrònom de l’època esmentada. Uns vins que no ens deixaran indiferents.

LA VAIXELLA

Per al sopar hem elaborat una vaixella de 180 peces, que acompanya cadascun dels 6 plats. Aquests estan realitzats per un mestre ceramista de Pòrtol, el qual ha seguit la tècnica de la Terra Sigillata. Un tipus de vaixella apareguda amb l’Imperi a la Lazio, centre d’Itàlia, i que de mica en mica fou produint-se al llarg de tot el territori romà. Una vaixella de luxe, que se servia a les millors taules.

MESSAL·LINA

Na Xisca Puigserver, de la companyia Centiments Teatre es transformarà en Messal·lina. Aquesta fou la dona de l’emperador Claudi, el qual va governar al llarg del segle I. Ella ens conduirà pels plaers de la cuina romana, presentant-nos la societat imperial, els seus costums i tradicions i els diferents plats i vins que se serviran, convertint-se en la millor amfitriona de tots els temps.

LA MÚSICA

Yayo Alvárez, conductor del programa De Jamaica i otras Hiervas, de BN Mallorca, ens acompanyarà al llarg de tota la vetllada. Ens introduirà al món de la música mediterrània, passada i contemporània, igual que per altres músiques del món. Yayo aconsegueix la mescolança de la que gaudí Roma, un imperi d’imperis, un món de mons, tots ells trobats a la conca de l’omnipresent Mare Nostrum.

Sobre el projecte


El projecte CAN TIMONER és un lloc de trobada i creació en el medi rural.

CAN TIMONER és una associació cultural.

Per gaudir de les activitats de l’associació t’has de fer soci amb una qüota simbòlica d’un euro anual.

Ser soci no comporta cap obligació. La primera vegada que vinguis et ferem soci i després podràs tornar quantes vegades vulguis abonant només el preu de l’entrada de l’activitat, si en té (com per exemple un concert).