Cinema experimental

Programa de cinema experimental amb Esperanza Collado

dijous 12/07 — 21:00

Cine / Artistes en residència

Comissària independent, programadora, professora del Departament de Mitjans i Arts Creatives a la Universitat DBS de Dublín, i editora del fanzine Spectrum. Donis-artista associada al col·lectiu FemLink, Micromuseum (Nova York), comitè de programació Darklight Film Festival (Dublín). Professora en el departament de Mitjans i Arts Creatives a la Universitat DBS de Dublín. Editora del fanzine Spectrum (Dublín).

Esperanza Collado és artista-investigadora, i la seva pràctica s’expandeix en el comisariat, la crítica, i la docència. Autora de Paracinema: la Desmaterialització del Cinema en les Pràctiques Artístiques (Premi Escrits Sobre Art 2011), és co-fundadora d’Experimental Film Club a Dublín, on programa regularment. El seu treball artístic més recent reuneix aspectes esculturals, sónicos i gasosos del cinema, i se circumscriu dins de la seva recerca al voltant de la idea de paracinema (o la possibilitat d’expressar aspectes propis del cinema fora del seu mitjà), l’arquitectura de la llum projectada i la seva relació amb el cos, el tall i l’acte de lectura.

Des de 2011 treballa amb l’artista i crític irlandès Maximilian Li Cain en el projecte Operation Rewrite produint pel·lícules, instal·lacions, performances i video.
És membre fundador de l’Associació Artística LLEU, espai per a producció cultural en el Lleó rural, i va crear la trobada artística espanyol-irlandès Marges: Experiment i Praxi (thisisnotashop Gallery, espai públic, National gallery of Ireland) a Dublín en 2008, que va continuar a Madrid en 2009.
El seu treball curatorial, artístic i investigador ha estat becat pel Museu Artium, Culture Ireland, The Irish Arts Council, MUSAC, Fundació Art i Dret, etc., i s’ha mostrat en Tactic Art i The Guesthouse en Cork (Irlanda), Anthology Film Arxivis i X-Initiave a Nova York, Close-*Up Film Centri a Londres, i Director’s Lounge en Berlin, entre uns altres.

Aquí la web on podeu veure els seus treballs: http://www.esperanzacollado.net/

Sopar de marmitaco a partir de les 21 h. col·laboració 5 €.
Projecció, una vegada sigui de nit, duració aprox 60 minuts.