Cinema experimental

Programa de cinema experimental amb Esperanza Collado

dijous 12/07 — 21:00

Cineclub / Artistes en residència

Comissària independent, programadora, professora del Departament de Mitjans i Arts Creatives a la Universitat DBS de Dublín, i editora del fanzine Spectrum. Donis-artista associada al col·lectiu FemLink, Micromuseum (Nova York), comitè de programació Darklight Film Festival (Dublín). Professora en el departament de Mitjans i Arts Creatives a la Universitat DBS de Dublín. Editora del fanzine Spectrum (Dublín).

Esperanza Collado és artista-investigadora, i la seva pràctica s’expandeix en el comisariat, la crítica, i la docència. Autora de Paracinema: la Desmaterialització del Cinema en les Pràctiques Artístiques (Premi Escrits Sobre Art 2011), és co-fundadora d’Experimental Film Club a Dublín, on programa regularment. El seu treball artístic més recent reuneix aspectes esculturals, sónicos i gasosos del cinema, i se circumscriu dins de la seva recerca al voltant de la idea de paracinema (o la possibilitat d’expressar aspectes propis del cinema fora del seu mitjà), l’arquitectura de la llum projectada i la seva relació amb el cos, el tall i l’acte de lectura.

Des de 2011 treballa amb l’artista i crític irlandès Maximilian Li Cain en el projecte Operation Rewrite produint pel·lícules, instal·lacions, performances i video.
És membre fundador de l’Associació Artística LLEU, espai per a producció cultural en el Lleó rural, i va crear la trobada artística espanyol-irlandès Marges: Experiment i Praxi (thisisnotashop Gallery, espai públic, National gallery of Ireland) a Dublín en 2008, que va continuar a Madrid en 2009.
El seu treball curatorial, artístic i investigador ha estat becat pel Museu Artium, Culture Ireland, The Irish Arts Council, MUSAC, Fundació Art i Dret, etc., i s’ha mostrat en Tactic Art i The Guesthouse en Cork (Irlanda), Anthology Film Arxivis i X-Initiave a Nova York, Close-*Up Film Centri a Londres, i Director’s Lounge en Berlin, entre uns altres.

Aquí la web on podeu veure els seus treballs: http://www.esperanzacollado.net/

Sopar de marmitaco a partir de les 21 h. col·laboració 5 €.
Projecció, una vegada sigui de nit, duració aprox 60 minuts.

Sobre el projecte


El projecte CAN TIMONER és un lloc de trobada i creació en el medi rural.

CAN TIMONER és una associació cultural.

Per gaudir de les activitats de l’associació t’has de fer soci amb una qüota simbòlica d’un euro anual.

Ser soci no comporta cap obligació. La primera vegada que vinguis et ferem soci i després podràs tornar quantes vegades vulguis abonant només el preu de l’entrada de l’activitat, si en té (com per exemple un concert).