El feu de l'ermitatge

de Miquel Bauçà

18/11/2017

Esdeveniment teatral

POETA: AINA VALLÈS & BIEL MESQUIDA
MÚSICA: IMMA ARTIGUES & MANEL MAYOL
DIRECCIÓ: MARGALIDA ESTELRICH & ANTONI ARTIGUES

COL.LABORACIÓ: TAQUILLA INVERSA

El muntatge mostra com el poeta s’allibera del gregarisme i va cap als seus propis somnis: «un tot sol, sense cap déu».

El feu és un àmbit, un lloc, dominat per algú, és el gregarisme. I l’ermitatge és un lloc on hi ha un ermità, que és el poeta mateix. Fent-se ermità el poeta fuig del gregarisme i a través dels propis somnis arriba al cel, que és la seva ànima. Bauçà canvia la vida gregària pels somnis individuals, prelingüístics: «no parlàvem i era el cel».

El guió és fet amb poemes del llibre En el feu de l’ermitatge (premi Miquel de Palol 1993), que és la baula entre l’obra poètica anterior i la poesia a partir d’El canvi (1998). Fugint del gregarisme Bauçà veu que el món ha canviat, ha passat d’una cultura agrària, com la dels mesopotàmics, a la informàtica, la física, la genètica. I no pot sofrir que el comportament de la gent no canviï, que continuï sent gregària, estulta, i es converteix en fustigador de la tribu.

Sobre el projecte


El projecte CAN TIMONER és un lloc de trobada i creació en el medi rural.

CAN TIMONER és una associació cultural.

Per gaudir de les activitats de l’associació t’has de fer soci amb una qüota simbòlica d’un euro anual.

Ser soci no comporta cap obligació. La primera vegada que vinguis et ferem soci i després podràs tornar quantes vegades vulguis abonant només el preu de l’entrada de l’activitat, si en té (com per exemple un concert).